PAYLAŞ

Legion eklentisindeki 5 harita arasında en fazla zamanımızı geçireceğimiz bölge Suramar olacak. Suramar, Legion’da son Level’a ulaşanlar yani, 110 Level olan oyuncular için dizayn edildi. Bölgenin hikaye görevleri için harcayacağınız süre, neredeyse diğer bütün haritaların toplam Level’lama süresine yakın. Suramar, World of Warcraft tarihinde yapılan en detaylı haritalarından birisi durumunda. Ayrıca bu haritayı farklı kılan bir özellik daha var, o da sadece bu haritaya özel olan Ancient Mana isimli kaynak. Ancient Mana Nightfallenlar’ın hayatta kalabilmelerini sağlayan kaynak. Oyun içerisinde ise bu kaynak, özel geçitler açabilmenizi ve bazı eşyalara ulaşabilmenizi sağlayacak.

Suramar Hikayesi

Broken Isle’ın kalbinde bulunan bölge, kadim elfler olarak bilinen Nightborne’ların başkenti. Elflerin sonsuz yaşamda hayatta kalabilmeleri için gereken enerji, şehrin merkezinde bulunan Nightwell tarafından sağlanıyordu. Fakat iki defa Legion istilasına uğrayan şehir artık gücünü yitirmiş durumda. Yozlaşmış Nightwell artık sadece devasa şehrin içerisindekilere yetebilecek bir enerji sağlayabiliyor. Dışarıda kalanların fiziksel formları deformasyona uğramış durumda ve onlar artık Nightfallen’lar olarak anılmakta. Nightfallen’ların tek yaşam kaynakları ise Ancient Mana.

Saldırıların ardından geçen 10.000 yılda Nightborne’lar, enerji halkasının içerisine kadar çekilmek zorunda kaldı. Fakat bu da onların özgürce yaşamalarını sağlayamadı. Gul’dan Suramar Sarayı’nda bütün Azeroth’u nasıl ele geçirebileceğinin planları yapmakta.

Suramar ve Yaradılış Sütünlar’ının da anlatıldığı Lore serimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ancient Mana Rehberi

Level 110’a ulaştığınızda Dalaran’da bulunan Khadgar size bir görev verecek ve bu sayede Suramar’a geçeceksiniz. Suramar’da görevlere başladığınızda yanınızda bir Nightfallen olan Thalyssra bulunacak, kendisinin hikayesine “Twilight of Suramar” haberimizden ulaşabilirsiniz. Thalyssra sizden her fırsatta ve bolca Mana isteyecek. Rehberimizde bu kaynağı nasıl kazanacağınızı ve nerelere harcayabileceğinizi bulabilirsiniz.

Ancient Mana Nerede Bulunur?

Basitçe söylemek gerekirse, Suramar haritasının her köşesi bu kaynakla dolu.

  • Öldürdüğünüz yaratıklardan,
  • Nightfallen adına yaptığınız görevlerden,
  • Toplama mesleklerine sahip olanlar için ayrıca kaynaklardan çıkma ihtimali bulunuyor,
  • Nightfallen’lar ile Honored repütasyonuna ulaşanlar, bu Faction’ın omuzluk Enchant’ını satın alabilirler. Boon of the Manaseeker Enchant’ı sayesinde öldürülen düşmanlardan düşebilir,
  • Arcanist Valtorist’den alınan Leyline Mastery Buff’ı sayesinde, savaşlarda çıkan alanda bulunduğunuzda kazanabilirsiniz.
  • Ayrıca haritanın birçok yerinde sizi bekleyen kaynak noktalarından da toplayabilirsiniz.

Bu kaynak noktalarını şehrin içinde bulunanlar ve dışarısında bulunanlar olarak iki kategoriye ayırabiliriz. Şehrin dışarısında bulunanlar:

  • Ancient Mana Shard: 10 kaynak kazandırır.
  • Ancient Mana Chunk: 20 kaynak kazandırır.
  • Ancient Mana Crystal: 50-100 arası kaynak kazandırır.
  • Shimmering Ancient Mana Cluster: 150 kaynak kazandırır.

Şehrin içerisinde bulunan kaynak noktaları ise:

  • Leypetal Blossom: 35-45 arası kaynak kazandırır.
  • Leypetal Powder: 65-75 arası kaynak kazandırır.
  • Glowing Tome: 65-75 arası kaynak kazandırır.
  • Mana Infused Gem: 65-75 arası kaynak kazandırır.
  • Twice-Fortified Arcwine: 110 kaynak kazandırır.

Toplayabileceğiniz Maksimum Ancient Mana Kapasitesi

Suramar haritasında vakit geçirdikçe, “daha fazla Ancient Mana toplayamazsınız!” uyarısını bolca duymaya başlayacaksınız. Bu gerçekleştiğinde artık kapasiteyi arttırma vaktiniz gelmiş demektir. Bölgede bulunan eşyalar ve görevler sayesinde bu kapasitenin üst limitini 2000’e çıkarabilirsiniz. Bunu yapmanıza yarayacak eşyalar ve görevler listesi aşağıdadır.

+100 Kapasite Kazandıran Eşyalar:

  • Kyrtos’s Research Notes : Bu eşyayı batıdaki Felsoul Hold ile ulaşılabilinen Den of the Demented’da bulabilirsiniz.
  • Enchanted Burial Urn : Bu eşyayı Merendil’in kuzey batısında bulunan Tel’anor’un kuzey kısmında bulabilirsiniz.
  • Kel’danath’s Manaflask : Bu eşyayı Elfbane elite rare canvarının yakınında, Falanaar’ın güneyindeki bir bankın üzerinde bulabilirsiniz.
  • Infinite Stone : Bu eşyayı Suramar’ın kuzeyinde bulunan Moon Guard Stronghold’un en üst katında bulabilirsiniz.
  • Volatile Leyline Crystal: Falanaar’ın kuzeyine gidin ve Shattered Locus bölgesine doğru inin. Cyrtstal bu bölgenin en aşağısında.

+ Kapasite Kazandıran Görevler:

Ancient Mana Ne İşe Yarar?

Ancient Mana’nın en önemli kullanım alanı, Nightfallen müttefiklerinizi hayatta tutmaktır. Yaşam güçleri azalan müttefiklerinize bir miktar Ancient Mana vererek onları hayatta tuttuğunuz zaman onlar da size bazı kullanışlı Buff’lar sağlayacaklar.

Müttefik İsmi
Ancient Mana
Buff İsmi
First Arcanist Thalyssra 50 Ward of the First Arcanist
Arcanist Valtrois 10 Leyline Mastery
Chief Telemancer Oculeth 10 Warpwalking
Leyweaver Ke’lorin 25 Leywoven Bulwark
Curious Manasaber 25 Ride Manasaber
Nightborne Wretch 5 Empathy
Spirit Font 20 Spiritual Infusion
Deactivated Security Module 25 Powered Security Module
Felbound Manasaber 50 Loyal Manasaber
Ley Ward 20 Ley Infusion
Arcward 25 Spellshard

 

Ancient Mana’nızı müttefiklerinizin üzerinde kullanmanın yanında kendiniz için de birçok faydalı alanda kullanabilirsiniz. Ancient Mana’lar ile alınabilen faydalı eşyalar:

Eşya İsmi
Ancient Mana Miktarı
Souvenir Raptor 100
Souvenir Murloc 100
Souvenir Elekk 100
The “Devilsaur” Lunchbox 1000
Illusion Bomb 25
Enchanted Firecrackers 25

Suramar Teleport Noktaları

Suramar haritasında kolayca bir yerden diğerine gitmek için Teleport noktalarını açmanız büyük önem taşıyor. Haritanın görev zincirini yaparken, antik geçitlerle karşılaşacaksınız ve belirli bir Ancient Mana karşılığında bu geçitleri aktif edebileceksiniz. Geçitlerin yerlerini aşağıdaki harita yardımıyla bulabilirsiniz.

Son olarak, Ancient Mana’larınızı kullanacağız alan “Withered Training” senaryosu olacak. Bu senaryoda yanınıza Withered ordusu alarak gidebildiğiniz kadar ileriye gitmeniz gerekiyor. Öldürdüğünüz yaratık miktarına göre senaryo sonunda ödül sandıkları kazanacaksınız. Bu sandıkların içerisinden çıkabilecekler:

  • Reputasyon,
  • Çeşitli malzemeler,
  • Artifact Power,
  • Ancient Mana,
  • Order Hall Resource,
  • Karakterinizde kullanabileceğiniz eşyalar,
  • Reins of the Llothien Prowler bineğini kazanmanızı sağlayacak görev.

Legion eklenti paketiyle birlikte PvE ve PvP’de çok farklı içeriklere boğulmuş durumda olduğunuzu tahmin ediyoruz. Fakat Level 110 olduğunuz zaman ciddi miktarda Artifact Power kazandıracağı için Suramar’a gitmek durumunda kalacaksınız. Bu sebeple haritada çok zorluk çekmemeniz için sizlerle bu rehberi paylaşmak istedik. Umarız Suramar haritasına geçtiğinizde rehberimiz size faydalı olabilir.

2 YORUMLAR

  1. Good Suramaritan görevlerinin tamamı açılmıyor neden acaba.. bazılarını yaptım ama diğer görevler çıkmıyor

    paylaşım için teş. ed.

    • Bazı görevler Revered ‘ın belli bir bölümünde açılıyor doğal olarak reputation yetmiyorsa yeni görev zinciri gelmez. Reputation seviyenizi kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

BİR CEVAP BIRAK