PAYLAŞ

Legion eklentisindeki Faction’lar için Reputation kazanmak WoD’daki kadar zor ve uzun olmayacak. Hikaye görevleri ciddi miktarda Reputation kazanmanızı sağlıyor. Haritalardaki hikaye görevlerini yaptığınız zaman, o bölgenin Faction’ıyla Honored seviyesine ulaşmış olacaksınız. Ayrıca Honored seviyesine ulaştığınızda haritadaki hazinelerin yerlerini gösteren haritaları satın alabilirsiniz.

Bölgelerdeki World Quest’ler size Reputation kazandırır. Görevin ayrıntısına baktığınız zaman hangi Faction’a ait Reputation kazanacağınızı görebilirsiniz.

Reputation kazanmanın bir diğer yolu ise günlük Emissary görevlerini yapmak olacak. Her gün bir Faction’a ait Emissary görevi gelir. Bu görevi Broken Isle haritalarına baktığınızda  sol alt köşede göreceksiniz. Bu Faction’a ait 4 World Quest yapmanızın ardından, Emissary görevini teslim edip ciddi miktarda Reputation kazanabilirsiniz.

Legion’ın ilerleyen vakitlerinde “World Quest Bonus” haftaları takvime eklenecek. Bu haftalarda World Quest yaptığımız zaman Sign of the Emissary sayesinde daha fazla Reputation kazanma şansı yakalayacağız. Sandıklardan düşme ihtimali olan Insignias, Reputation için bir diğer kaynağınız olacak.

Legion’da uçan binek kullanabilmeniz için tamamlamanız istenen Achievement’lardan birisi Broken Isles Diplomat ‘dır. 6 farklı Faction ile Reputation’nınızı yükseltmek için yapmanız gerekenleri ve bu sayede kazanabileceğiniz ödülleri Legion Reputation rehberimizde bulabilirsiniz.

Reputation ve Meslekler

Faction’larla belirli Reputation seviyelerine ulaştığınızda, o Faciton’ın omuzluk Enchant’larını kullanabilirsiniz. Bu omuzluk eşyaları sayesinde, öldürdüğünüz düşmanlardan mesleğiniz için kullanabileceğiniz materyaller düşebilecek.

  • Boon of the Bloodhunter: The Wardens – Revered: Öldürdüğünüz düşmanlardan belirli bir şans ile Blood of Sargeras düşürürsünüz.
  • Boon of the Gemfinder: Court of Farondis – Revered: Öldürdüğünüz düşmanlardan belirli bir şans ile Jewelcrafting (Gem) materyalleri düşürürsünüz.
  • Boon of the Salvager: Valarjar – Revered: Öldürdüğünüz düşmanlardan belirli bir şans ile Blacksmith, Jewelcrafting ve Engineering (Mine) materyalleri düşürürsünüz.
  • Boon of the Harvester: Dreamweavers – Honored: Öldürdüğünüz düşmanlardan belirli bir şans ile Alchemy ve Cooking (Herb, Meat) materyalleri düşürürsünüz.
  • Boon of the Butcher: Highmountain Tribe – Honored: Öldürdüğünüz düşmanlardan belirli bir şans ile Leather ve Cooking (Leather, Meat) materyalleri düşürürsünüz.
  • Boon of the Manaseeker: The Nightfallen – Honored: Öldürdüğünüz düşmanlardan belirli bir şans ile Enchant materyalleri düşürürsünüz.

Faction’lar ve Reputation Rehberi

Hatırlatma: Faction’ların Quartermaster’larından alabildiğiniz Recipe’ler (meslek tarifleri) 3. derece tariflerdir. Tariflerin ilk 2 kademelerini farklı kaynaklardan kazandıktan sonra bu tarifleri almanızı tavsiye ederiz.

Stormheim – Valarjar

legion-reputation-rehberi-valarjar

  • Valarjar hikaye görevlerini tamamlamak size ciddi miktarda Reputation kazandıracaktır.
  • Level 110 olduktan sonra yapacağınız World Quest’ler, bu Faction ile Reputation’nınızı arttırmanızı sağlayacak.
  • Maw of Souls ve Halls of Valor Dungeon’larında öldürdüğünüz Boss’lar sayesinde Valarjar Reputation’nınızı arttırabilirsiniz.
  • Nadiren görülen Kirin Tor Emissary görevini tamamladığınız zaman Valarjar için 1500 Reputation kazanmanızı sağlayacak Greater Valarjar Insignia‘yı alabilirsiniz. 

Blacksmithing ve Leatherworking mesleğine sahip olan oyuncular için bu haritada bazı meslek tarifleri de mevcut. Reputation kademenize göre kazanabileceğiniz ödüller:

Ödülleri satın alabileceğiniz NPC (Quartermaster) ve bulunduğu bölge : Valdemar Stormseeker – Stormheim Valdisdall (60.51)

Neutral
Friendly
  • Bu Reputation seviyesinde bir ödül yok.
Honored
Revered
Exalted

Val’sharah – Dreamweavers

legion-reputation-rehberi-valsharah

  • Val’sharah hikaye görevlerini tamamlamak size ciddi miktarda Reputation kazandıracaktır.
  • Level 110 olduktan sonra yapacağınız World Quest’ler, bu Faction ile Reputation’nınızı arttırmanızı sağlayacak.
  • Black Rock Hold ve Darkheart Thicket Dungeon’larında öldürdüğünüz Boss’lar sayesinde Dreamweavers Reputation’nınızı arttırabilirsiniz.
  • Nadiren görülen Kirin Tor Emissary görevini tamamladığınız zaman Dreamweavers için 1500 Reputation kazanmanızı sağlayacak Greater Dreamweaver Insignia‘yı alabilirsiniz. 

Enchanting  ve Leatherworking mesleğine sahip olan oyuncular için bu haritada bazı meslek tarifleri de mevcut. Reputation kademenize göre kazanabileceğiniz ödüller:

Ödülleri satın alabileceğiniz NPC (Quartermaster) ve bulunduğu bölge : Sylvia Hartshorn – Val’sharah Lorlathil (54.73)

Friendly
Honored
Revered
Exalted

Highmountain – Highmountain Tribe

legion-reputation-rehberi-highmountain

  • Highmountain Tribe hikaye görevlerini tamamlamak size ciddi miktarda Reputation kazandıracaktır.
  • Level 110 olduktan sonra yapacağınız World Quest’ler, bu Faction ile Reputation’nınızı arttırmanızı sağlayacak.
  • Neltharion’s Lair Dungeon’ında öldürdüğünüz Boss’lar sayesinde Highmountain Tribe Reputation’nınızı arttırabilirsiniz.
  • Nadiren görülen Kirin Tor Emissary görevini tamamladığınız zaman Highmountain Tribe için 1500 Reputation kazanmanızı sağlayacak Greater Highmountain Tribe Insignia‘yı alabilirsiniz. 

Blacksmithing ve Jewelcrafting mesleğine sahip olan oyuncular için bu haritada bazı meslek tarifleri de mevcut. Reputation kademenize göre kazanabileceğiniz ödüller:

Ödülleri satın alabileceğiniz NPC (Quartermaster) ve bulunduğu bölge : Ransa Greyfeather – Thunder Totem üst kat (38.45)

Friendly
Honored
Revered
Exalted

Azsuna – Court of Farondis

legion-reputation-rehberi-azsuna

  • Court of Farondis (Azsuna) hikaye görevlerini tamamlamak size ciddi miktarda Reputation kazandıracaktır.
  • Level 110 olduktan sonra yapacağınız World Quest’ler, bu Faction ile Reputation’nınızı arttırmanızı sağlayacak.
  • Eye of Azshara Dungeon’ında öldürdüğünüz Boss’lar sayesinde Court of Farondis Reputation’nınızı arttırabilirsiniz.
  • Nadiren görülen Kirin Tor Emissary görevini tamamladığınız zaman Court of Farondis için 1500 Reputation kazanmanızı sağlayacak Greater Court of Farondis Insignia‘yı alabilirsiniz. 

Tailoring ve Inscription mesleğine sahip olan oyuncular için bu haritada bazı meslek tarifleri de mevcut. Reputation kademenize göre kazanabileceğiniz ödüller:

Ödülleri satın alabileceğiniz NPC (Quartermaster) ve bulunduğu bölge : Veridis Fallon – Azsuna, Crumbled Palace (46.41)

Friendly
  • Bu Reputation seviyesinde bir ödül yok.
Honored
Revered
Exalted

Broken Isle – The Wardens

legion-reputation-rehberi-warden

  • Level 110 olduktan sonra yapacağınız World Quest’ler, bu Faction ile Reputation’nınızı arttırmanızı sağlayacak.
  • Vault of the Wardens Dungeon’ında öldürdüğünüz Boss’lar sayesinde The Wardens Reputation’nınızı arttırabilirsiniz.
  • Nadiren görülen Kirin Tor Emissary görevini tamamladığınız zaman The Wardens için 1500 Reputation kazanmanızı sağlayacak Greater Wardens Insignia‘yı alabilirsiniz. 

Broken Isle haritasındaki bölgelerde The Wardens Faction’ı için Level’ing aşamasında bir görev zinciri bulunmamaktadır. Bu sebeple The Warden’s Faction’ı için Reputation kazanmak biraz daha zordur. The Wardens’a Reputation kazandıran görevleri genellikle sizden bir Rare (ender bulunan) düşmanı öldürmenizi ister. Ayrıca diğer Faction’lara ait World Quest’ler de, bu Faction için Reputation kazanmanızı sağlar. Bu sayede diğer World Quest’lerini yaparken, otomatik olarak The Warden’s için de Reputation kazanabilirsiniz.

Engineering, Jewelcrafting ve Inscription mesleğine sahip olan oyuncular için bu haritada bazı meslek tarifleri de mevcut. Reputation kademenize göre kazanabileceğiniz ödüller:

Ödülleri satın alabileceğiniz NPC (Quartermaster) ve bulunduğu bölge : Marin Bladewing – Azsuna, Isle of the Watchers

Friendly
  • Bu Reputation seviyesinde bir ödül yok.
Honored
Revered
Exalted

Suramar – The Nightfallen

legion-reputation-rehberi-suramar

Faction ile Tanışma

Suramar Reputation’ını ve haritanın Quartermaster’ı (Reputation eşyalarını satan kişi) olan Fist Arcanist Thalyssra’yı aktif etmek için öncelikle, Adventure Journal’dan veya Khadgar’ın kendisinden Khadgar’s Discovery görevini almanız gerekiyor. Bu görev zincirinde Thalyssra’ya yardım edeceksiniz ve zincirin sonunda Meredil uçuş noktasının yanındaki mağarayı açıp yeni görevlere ulaşabileceksiniz.

Nightfallen World Quest’leri

Suramar haritasındaki hikaye görev zincirinin yanında farklı noktalarda farklı görev zincirleri bulunmakta. Bu görevleri haritayı dolaşarak kolayca bulabilirsiniz. Nightfallen Reputation’ını arttırmanın bir diğer yolu ise bölgede açılan World Quest’leri tamamlamak olacak. Hikaye görevleri belirli Reputation seviyelerinde geleceği için, sizler World Quest yaparak bu istenilen Reputation’a ulaşmak zorundasınız. World Quest’lerin çeşitlerine göre 50-250 arası Reputation kazanabilirsiniz.

Withered Army Training Senaryosu

Mists of Pandaria’daki belirli sürede sandık toplama senaryosunu hatırlayanlarınız vardır. Bunun bir benzeri Nightfallen için yapılmış. Thalyssra sizden 400 Ancient Mana alarak bu senaryoyu açmanızı sağlayacak. Withered Army Training senaryosu için Thalyssra’ya ödeyeceğiniz Ancient Mana miktarına bağlı olarak, sayıca daha büyük Withered ordusuna sahip olabilirsiniz. Senaryoda bir süre kısıtlaması yok. İçeride farklı boyutlarda sandıklar bulunmakta. Bu sandıkların bazıları sizden belli miktarlarda (5-10) Withered’ı feda etmenizi isteyecek. Öldürdüğünüz yaratık başına, senaryo bitiminde Nightfallen Reputation’ına ve çeşitli ödüllere sahip olacaksınız. Kesin bilgi olmamakla birlikte deneyimlerimize göre, bu senaryoya 3 günde 1 girebiliyoruz ve kazanabildiğimiz maksimum Reputation miktarı 425 ile sınırlandırılmış gibi gözükmekte.

Emissary Görevleri

Diğer Faction’ların olduğu gibi Nightfallen’ların da Emissary görevleri mevcut. Bildiğiniz üzere o Faction ile bağlantılı 4 World Quest yapmanızı isteyen bu Emissary görevleri sayesinde 1500 Reputation kazanabilirsiniz. Bazı noktalarda Nightfallen Reputation’ı tıkanabildiği için elinizden geldiğince Suramar’daki World Quest’leri yapmanızı ve istediğiniz Faction için Reputation kazanmanızı sağlayan Kirin Tor Emissary görevlerini tamamladığınızda Nightfallen Reputation Token’ını almanızı tavsiye ederiz.

Ödüller

Friendly
Honored

The Nightfallen ile Honored olduğunuz zaman, Order Hall’unuzdaki set eşyası satan NPC’den Glove parçasını satın alabilirsiniz.

NOT: Ayrıca Honored seviyesine gelen oyuncular için hikaye görev zincirinin yeni bölümü olan “Blood and Wine” açılmış olacak. En önemli kırılma noktası ise 8000/12000’de yaşanmakta. Honored seviyesinde 8000 Reputation’a ulaştığınızda 2 farklı görev alacaksınız. Bu görevleri tamamladığınız takdirde, sadece Mythic ve Mythic+ zorluk seviyelerine sahip olan Court of Stars ve The Arcway Dungeon’larına girmeye hak kazanacaksınız.

Revered

Revered seviyesinde 7000/21000’e geldiğinizde ise yeni hikaye görev zinciri olan A Growing Crisis’a ulaşabileceksiniz.

Exalted

The Nightfallen ile Exalted olduğunuz zaman, Order Hall’unuzdaki set eşyası satan NPC’den 850 ilvl Shoulder parçasını satın alabilirsiniz.

3 YORUMLAR

  1. Val’sharah – Dreamweavers -Exalted ‘da Druid sınıfına özel “Seed” veriliyor onu da ekleyebilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK