PAYLAŞ

Legion’da büyük değişikliklere uğrayan sistemlerden birisi de meslekler oldu. Yenilenen meslek sisteminin en önemli değişikliği, artık mesleklerle uğraşmak keyifli! Garrison’ın arka tarafında bulunan bahçeden bitki toplayıp, mağaradan maden toplama dönemi bitti. WoD’da önemini kaybeden toplama meslekleri itibarlarını geri kazandılar ve üretim meslekleri için vazgeçilmez önem taşımaktalar. Legion meslek rehberimizde sizlere yenilenmiş sistemi anlatıp, karakteriniz için hangi mesleğin daha önemli olduğunu tespit etmenizde yardımcı olmayı amaçladık, dileriz sizler için faydalı bir rehber olur.

Legion Meslek Sistemi Yenilikleri

Seviyeli Meslek Tarifleri Sistemi

Mesleğiniz ile ilgili Recipe’leri (tarif) öğrendiğiniz zaman, alt tarafta 3 yıldızlık bir seviye ibaresi göreceksiniz. Recipe’yi öğrendiğinizde 1/3 yıldız açılmış olarak görünecek. Seviyeleri arttırmanın farklı yolları bulunmakta. Bunlar çeşitli kaynaklardan sağlanabilmekte. Bazı meslekler 2.seviyeleri Trainer’lardan öğrenebilirken bazı mesleklere sahip olanlar belirli tarifleri yaparak, ufak şanslarla bunları geliştirebilecekler. Bazıları ise bunları yaratıklardan düşürmek durumunda kalacaklar. Peki bu seviyeler ne işimize yarıyor? Seviyeyi arttırdığımızda, o eşyanın daha iyisini yapma hakkı kazanmıyoruz! Sadece o eşyayı daha az gereksinimle veya daha fazla miktarda yapma gibi farklı imkanları kazanıyoruz.

Obliterum Sistemi

Oyuncuların bazıları bu sisteme başka oyunlardan aşina olabilirler. Obliterum sisteminin mantığı başka eşyaları patlatarak, Craft edilmiş yani meslekler tarafından üretilmiş eşyaların seviyesini arttırmak. Eşyaları patlatabilmek için Dalaran’daki görev zincirini alıp kendinize bir Obliterum Forge yapmanız gerekiyor. Bu Obliterum Forge’da patlattığınız eşyalardan gelen materyallerle kendi ekipmanınızı güçlendirebilirsiniz. Fakat bu eşyaları Auction House’dan da elde edebiliceğinizi hatırlatalım. 815 ilvl’a sahip eşyaları 7 kere güçlendirerek maksimum 850 seviyesine getirebilirsiniz. Bu üst sınır ilerleyen yamalarla artacaktır.

Not: Geliştirebileceğiniz ekipmanlar, meslekler maharetiyle yapılan eşyalar olmak zorundadır.

Meslek Görevlerine Başlamak

Broken Isle’ye geçtiğinizde üretim mesleklerinin Trainer’ları (eğitmenleri) size bir görev verecek bu görev sayesinde mesleğinizi 800 seviyesine çıkartabileceksiniz. Bu sayede Trainer’ınız size, mesleğinizle ilgili görev zincirini vermeye başlamış olacak. Meslek rehberimize bu görev zincirlerini eklemiyoruz zaten oyunda göreceğiz üzere bu görev zincirleri gayet açık bir şekilde yapmanız gerekenleri sıralayacak. Görev zincirini yaptıkça mesleğinizin belli başlı Recipe’lerini öğrenmiş olacaksınız. Toplama mesleklerinde ise, mesleğinizle alakalı materyalleri (maden, bitki, deri) toplarken bu görevlere sahip olabileceksiniz.

Yeni Meslek Sekmesi: Unlearned

Meslek penceresini açtığımız zaman yeni bir sekmeyle karşılaşıyoruz. Mesleğin tepe menüsünde bulunan yeni sekmenin ismi “Unlearned”. Bu sekme sayesinde mesleğimizin sahip olmadığı Recipe’leri görebiliyoruz. Ayrıca çok detaylı olmamakla beraber bu Recipe’lerin nasıl veya nereden alınabileceğini de bu sekmeden öğrenebiliyoruz. Bu sayede mesleğinizin ilerleyen seviyelerinde ne gibi yeni tarifler öğrenebileceğinizi ve karakterinizi nasıl geliştirebileceğinizi kolayca öğrenmiş oluyoruz.

Üretim Meslekleri

legion meslek alchemyAlchemy mesleğine sahip olan oyuncular, Legion Recipe’lerini yapmak için Dalaran Alchemy Table’ı kurmalılar. Alchemist’ler Flask, Potion ve Transmute yapabildikleri gibi bir de Trinket yapma imkanına sahipler. Transmute özelliği sayesinde belirli miktarda bir materyal kullanarak onun içerisinden başka materyaller çıkarabilirler ve bu özelliği kullandıkça yeni Transmute özellikleri de kazanacaklardır. Örneğin Transmute: Cloth to Skins özelliğini kullandığınız zaman bir miktar cloth’u leather’a çevirebilirsiniz. Özellikle Transmute’lardan çıkan Transmutagen materyallerini Transmute: Blood of Sargeras sayesinde, Blood of Sargeras’a da çevirebileceksiniz. Blood of Sargeras’lar siz eşya yaparken gerekli materyallerden birisidir ve takas edilemezler.
Not: Alchemist’lerin yapabildikleri Infernal Alchemist Stone Trinket’i, eşya açıklamasında belirtilmemiş olsa da, Obliterum kullanılarak 850 ilvl seviyesine çıkartılabilir. Bu Trinket’ı kullanabilmek için Alchemy mesleğine sahip olmanız gerekmekte.

  • Alchemy mesleğini Herbalism ile desteklemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan bitki düşürmenizi sağlayan Boon of the Harvester omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Dreamweaver Faction’ı ile Honored Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Val’sharah Lorlathil’de (54.73) bulunan Sylvia Hartshorn‘dan satın alabilirler.

legion meslek blacksmithingArtifact silahlarının oyuna eklenmesinin ardından, Legion’da Blacksmith’ler silah yapamayacaklar. Mesleğe yeni bir binek eklendi Steelbound Harness! Blacksmithing sayesinde Demonsteel ve Leystone isminde iki farklı set yapılabilmekte ayrıca bazı Relic’leri yapmak için de bu mesleğe ihtiyaç duyuluyor. Mesleğin materyalleri her zamanki gibi Mining sayesinde sağlanmakta ayrıca Blacksmithing World Quest’leri sayesinde Infernal Brimstone materyali kazanabilirsiniz. Yüksek seviye eşyalar üretirken bu materyale ihtiyacınız olacak. Blacksmith mesleğinin yapabileceği Relic’ler ise:

Blacksmithing Relic’leri

Flamespike: Fire Relic – Unholy DK’lar, Guardian Druid’ler, Fire Mage’ler, Retribution Paladin’ler, Enhancement Shaman’lar, Demonology / Destruction Warlock’lar, Fury / Protection Warrior’lar kullanabilir. Recipe: Flamespike tarifini 1 Curious Coin ödeyerek satın alabilirsiniz.

Terrorspike: Blood Relic – Blood / Unholy DK’lar, Feral / Guardian Druid’ler, Marksmanship / Survival Hunter’lar, Shadow Priest’ler, Outlaw / Assasination Rogue’lar, Affliction Warlock’lar, Arms / Protection Warrior’lar kullanabilir. Recipe: Terrorspike Maw of Soul’s Dungeon’ının Heroic seviyesinden düşer.

Consecrated Spike: Holy Relic – Bütün Paladin’ler, Holy ve Discipline Priest’ler kullanabilirler. Recipe: Consecrated Spike tarifini sahip olmak için Valarjar ile Honored olmanız gerekmekte. 

Gleaming Iron Spike: Iron Relic – Blood DK’lar, Vengeance DH’lar, Beast Mastery / Survival Hunter’lar, Brewmaster / Windwalker Monk’lar, Protection Paladin’ler, Outlaw / Assasination Rogue’lar, Enhancement Shaman’lar, ve bütün Warrior’lar kullanabilir. Recipe: Gleaming Iron Spike tarifini öğrenmek için Highmountain ile Honored Reputation’ına ulaşmanız gerekmekte.

  • Blacksmithing mesleğini Mining ile desteklemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan maden düşürmenizi sağlayan Boon of the Salvager omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Valarjar Faction’ı ile Revered Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Valdisdall’da (60.51) bulunan Valdemar Stormseeker‘dan satın alabilirler.

legion meslek enchantingArtifact silahlara Enchant yapılamamasından dolayı, Legion için yeni Silah Enchant’ları oyuna eklenmedi. Enchant yapılabilen eşyalar: Cloak’lar, Neck’ler, Ring’lerdir. Enchanter’lar silahların görünümlerine eklenebilien Illision’ları yapabilirler. Bu Illison’lar silahınıza parlama efektleri ekler. Transmog NPC’sine gittiğinizde, silahınız üzerinde ufak bir kutucuk daha göreceksiniz. Bu sayede farklı efektleri silahınıza ekleyebilirsiniz. Enchanting mesleğine sahip olan oyuncular Hand ve Shoulder için de faydalı Enchant’lar yapabilirler. Boon of the Scavenger omuzluk Encahant’ı sayesinde, öldürdükleri yaratıklardan belirli bir şans ile Shal’dorei Silk düşürebilirler. Glove eşyalarına yaptıkları Enchant’lar sayesinde toplama mesleklerine ve Archaelogy mesleğine sahip olanlar, materyalleri daha hızlı toplayabilirler. Enchanter’lar iki tane de Relic yapabilirler, bunlar:

Enchanting Relic’leri

Immaculate Fibril: Arcane Relic – Vengeance DH’lar, Balance Druid’ler, Beast Mastery Hunter’lar, bütün Mage’ler, Protection Paladin’ler kullanabilir. Formula: Immaculate Fibril bu tarif bir World Drop’dur.

Soul Fibril: Shadow Relic –  Discipline / Shadow Priest’ler, bütün DK’lar, Havoc DH’lar, Assasination / Subtlety Rogue’lar, Affliction / Demonology Warlock’lar, Arms Warrior’lar kullanabilir. Bu tarifi Dalaran’dan Curious Coin harcayarak satın alabilirsiniz.

Bütün bunların yanında Enchanting mesleğine sahip olan oyuncular 3 tane Battle Pet (Enchanted Torch, Enchanted CauldronEnchanted Penve 1 tane Toy (Leylight Brazier) yapabilirler.

  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan Enchant malzemesi düşürmenizi sağlayan Boon of the Manaseeker omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. The Nightfallen Faction’ı ile Honored Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Suramar Meredil’de (35.47) bulunan First Arcanist Thalyssra‘dan satın alabilirler.

legion meslek engineeringÖzellikle PvP’cilerin vazgeçilmez mesleği olan Engineering’e çok keyifli eşyalar geldi. Yeni robotumuz Engineer ailesine katıldı, ismi Reaves. Mesleğin eğlenceli özelliklerini kullanmak için öncelikle bunları robotumuza öğretmemiz gerekecek. Recipe’ler sayesinde Reaves yeni özelliklere sahip olacak. Eski eklentilerde olduğu gibi, Engineer mesleği sahip olan oyuncular kafalık (Head) eşyası yapabilecekler. Bazı haritalardaki müziği değiştirmeniz için gereken eşyalardan birisi olan Sonic Environment Enhancer‘ı da Engineerlar yapabilmekte. Mesleğin eşyalarının çoğu düşük yetenek seviyelerinden itibaren yapılabilecek. Bu mesleğe gelen en büyük özelliklerden birisi ise, Hunter sınıfının mekanik Pet’ler kullanabilmesi için gereken Mecha-Bond Imprint Matrix eşyasını yapabiliyor olmaları. Bütün bunların yanında Engineering mesleğine sahip olan oyuncular 1 tane Battle Pet (Triggerve 3 tane Toy (Blingtron’s Circuit Design TutorialSonic Environment EnhancerIntra-Dalaran Wormhole Generator) yapabilirler.

Engineering Relic’leri

Shockinator: Storm Relic – bütün Hunter’lar, Monk’lar, Shaman’lar, Outlaw Rogue’lar, Fury Warrior’lar kullanabilir. Schematic: Shockinator tarifi bir World Drop’dur.

“The Felic”: Fel Relic – bütün DH’lar, Destruction / Demonology Warlock’lar, Subtlety Rogue’lar kullanabilir. Schematic: “The Felic” tarifi Violet Hold Dungeon’ınındaki Boss’lardan düşer.

  • Engineering mesleğini Mining ile desteklemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan maden düşürmenizi sağlayan Boon of the Salvager omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Valarjar Faction’ı ile Revered Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Valdisdall’da (60.51) bulunan Valdemar Stormseeker‘dan satın alabilirler.

legion meslek inscriptionLegion’daki değişikliklerden nasibini en çok alan meslek Inscirption desek yanlış olmaz. Major Glyph’lerin oyundan kalkmasıyla bu meslek işe yaramaz hale geldi diye düşünmeyin. Artık büyülerinize kullanabildiğiniz ve çoğu kozmetik amaçlı olan Glyph’ler tek kullanımlık oldu. Fakat Inscription mesleğini önemli kılan özellik Vantus Runes yapabiliyor olmaları. Bu Rune’lar, farklı Boss savaşlarında Raid’inizdeki her oyuncuya 1000 Versatility verir. Bir diğer önemli özellikleri ise Tranquil Mind eşyası. Bu eşya sayesinde, dinlenme bölgesinde olmasınız bile, Talent’larınızda değişiklik yapabileceksiniz. Level 108 olduğunuzda Mass Mill Yseralline Seeds gibi özellikleri öğrenerek, bitkileri toptan bir şekilde Mill (parçalama) edebileceksiniz. Ayrıca Inscriptor’lar faydalı başka eşyalar da yapabilirler. Scroll of Forgotten Knowledge sayesinde Artifact Power, Reputation vb. değerleri daha fazla kazanmanızı sağlayabilirsiniz.

Inscription Relic’leri

Aqual Mark: Frost Relic – Frost DK’lar, Feral / Restoration Druid’ler, Arcane / Frost Mage’ler, Mistweaver Monk’lar, Elemental / Restoration Shaman’lar kullanabilir. Technique: Aqual Mark tarifi Heroic zorluk seviyesindeki Wrath of Azshara Boss’undan düşer.

Straszan Mark: Life Relic – bütün Druid’ler, Marksmanship Hunter’lar, Brewmaster / Mistweaver Monk’lar, Holy Paladin’ler, Holy Priest’ler, Restoration Shaman’lar kullanabilir. Bu tarifi Dalaran’dan Curious Coin harcayarak satın alabilirsiniz.

Müzik Taslakları

Engineer’ların yaptığı Sonic Environment Enhancer eşyasına gereken müzik taslaklarını Inscirptor’lar yapar. Bu sayede bazı haritalardaki müzikleri değiştirebilirsiniz. Gerekli tarifler ve bu tarifleri bulacağınız Vendor’lar:

Inscripton Trinket’ları

Düşük yetenek seviyesi isteyen Prophecy Tarot Trinket’ı haricinde, eskisi gibi her Spec için ayrı dizayn edilmiş Trinket’lar yapılabilmekte.

  • Inscription mesleğini Herbalism ile desteklemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan bitki düşürmenizi sağlayan Boon of the Harvester omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Dreamweaver Faction’ı ile Honored Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Val’sharah Lorlathil’de (54.73) bulunan Sylvia Hartshorn‘dan satın alabilirler.

legion meslek jewelcraftingJewelcrafting her eklenti paketinde olduğu gibi yine popülaritesini koruyacak. Başlangıç aşamasında bile yapabildikleri Neck ve Ring’ler Prismatic Gem bölmesine sahip olacaklar. Düşük yetenek puanındayken bile birçok eşyayı üretebilirler fakat +200 Stat veren Saber’s Eye Gem’lerini yapmak için 800 yetenek puanı gerekmekte. Leystone Ore ve Felslate madenlerinin parçalayarak Gem’lere ulaşılabilmekte. Felslate madeninin daha fazla Gem çıkartma ihtimali olduğunu hatırlatırız. Gem’lerin yüksek paraları satılması ve WoD eklentisine göre eşyalarda daha fazla Gem Socket’i olması Jewelcrafting mesleğini cazip kılan özelliklerden. Meslek sayesinde 3 tane de Toy yapılabilmekte bunlar: ChatterstoneJeweled Lockpick ve WoW’da Bejeweled oynanmasını sağlayan JewelCraft.

  • Jewelcrafting mesleğini Mining ile desteklemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan Gem düşürmenizi sağlayan Boon of the Gemfinder omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Court of Farondis Faction’ı ile Revered Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Azsuna’da (46.41) bulunan Veridis Fallon‘dan satın alabilirler.

 

legion meslek leatherworkingLeatherworking mesleğine WoD’dun ardından yine bir binek tarifi Elderhorn Riding Harness eklendi. Legion’da 3 farklı sınıf deri türü Leatherworking mesleğini desteklemekte. Bunlar: Beast sınıfının genelinden düşen Stormscale ve Stonehide Leather, 3. deri çeşidi World Questler’lerden kazanılabilen Felhide. Derilerin yanında üretim için en çok gereksinim duyacağınız eşyalardan bazıları: Unbroken Claw ve Unbroken Tooth. Bütün bu eşyaları Skinning sayesinde kazanabileceğiniz için, bu mesleği destekleyici 2. meslek olarak almanızda büyük fayda göreceksiniz. Leatherworker’ler 2’si Mail, 2’si Leather olan toplam 4 farklı set üretebilmekteler. Ayrıca oyuncular uçan bineklerine kavuşana kadar yer binekleri kullanmak durumda oldukları için bolca bineklerin düşürülecek Daze efektini yiyecekler. Bunu engelleyen eşyayı da (Stonehide Leather Barding) Leatherworker’ların yapabildiğini hatırlatırız.

  • Leatherworking mesleğini Skinning ile desteklemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan deri düşürmenizi sağlayan Boon of the Butcher omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Highmountain Faction’ı ile Honored Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Highmountain Thunder Totem’de (38.45) bulunan Ransa Greyfeather‘dan satın alabilirler.

legion meslek tailoringTailoring ile ilgili en şaşırtıcı gelişme, Tailor’ların eski eklentilerdeki çantalardan daha yüksek kapasiteli çanta yapamayacak olmaları diyebiliriz. Bunun yerine yapım maliyeti çok düşük olan Silkweave Satchel tarifi oyuna eklendi. Yeni kumaşımız olan Shal’dorei Silk haricinde ihtiyaç duyacağımız bazı materyaller şunlar: ArkhanaFelwortStormscaleUnbroken Tooth. Tailoring mesleği, aralarında ilvl farkı olan 2 yeni set yapabilmekte. Ayrıca Party’nizdeki kişilerin köstüm giymelerini sağlayan 3 farklı eğlenceli eşya da oyuna eklendi: Clothes Chest: Dalaran CitizensClothes Chest: Karazhan Opera HouseClothes Chest: Molten Core.

  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan kumaş düşürmenizi sağlayan Enchant Shoulder – Boon of the Scavenger omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Bu Enchant’ı, Enchanting mesleğini sahip olan oyuncular yapabilmektedirler.

Toplama Meslekleri

legion meslek herbalismLegion eklenti paketinde, toplama meslekleri için büyük yenilikler gelmedi. Derece sisteminin bu mesleğe getirdiği yenilik; dereceniz arttıkça, topladığınız bitkilerin normalden fazla çıkma ihtimali olacak. Broken Isle’de toplayacağınız bitki tipleri şunlar:

  • Yseralline Seed: Diğer bitkilerle birlikte toplanabilir.
  • Felwort: Eski paketlerdeki “Lotus” bitkilerinin benzerleri.
  • Starlight Rose: Suramar haritasından toplanabilir.
  • Fjarnskaggl: Stormheim haritasından toplanabilir.
  • Foxflower: Highmountain haritasından toplanabilir.
  • Dreamleaf: Val’sharah haritasından toplanabilir.
  • Aethril: Azsuna haritasından toplanabilir.
  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan bitki düşürmenizi sağlayan Boon of the Harvester omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Dreamweaver Faction’ı ile Honored Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Val’sharah Lorlathil’de (54.73) bulunan Sylvia Hartshorn‘dan satın alabilirler.

legion meslek miningLegion eklenti paketinde, toplama meslekleri için büyük yenilikler gelmedi. Eski sitemdeki normal ve zengin maden kaynaklarına Legion’da bir de “Seam” adı verilen yeni kaynak noktaları eklendi. Maden damarı diyebileceğimiz bu noktalardan çok daha fazla maden kazanmanız mümkün. Derece sisteminin bu mesleğe getirdiği yenilik; dereceniz arttıkça, topladığınız madenlerin normalden fazla çıkma ihtimali olacak. Broken Isle’de toplayacağınız maden tipleri şunlar:

  • Leystone Ore: Normal, Rich ve Seam şkelinde bulunurlar. 
  • Felslate: Normal, Rich ve Seam şeklinde bulunurlar. 
  • Infernal Brimstone: Mining World Quest’ler sayesinde toplanabilirler.
  • Suramar’da bulunan maden noktalarında toplama yaparken, belli bir şans ile Ancient Mana da düşürebilirler.
  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan maden düşürmenizi sağlayan Boon of the Salvager omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Valarjar Faction’ı ile Revered Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Valdisdall’da (60.51) bulunan Valdemar Stormseeker‘dan satın alabilirler.

legion meslek skinningLegion eklenti paketinde, toplama meslekleri için büyük yenilikler gelmedi. Derece sisteminin bu mesleğe getirdiği yenilik; dereceniz arttıkça, topladığınız derilerin normalden fazla çıkma ihtimali olacak. Broken Isle’de toplayacağınız deri tipleri şunlar:

  • Stonehide Leather: Geyik, kaplan gibi kürklü hayvanlanlardan toplanabilen deri türüdür.
  • Stormscale: Kaplumbağa, timsah gibi kabuk ve pula sahip hayvanlardan toplanabilen deri türüdür.
  • Felhide: “Fellhide” World Quest’leri sırasında Demon’lardan toplanabilir.
  • Suramar’da deri toplarken, belli bir şans ile Ancient Mana da düşürebilirler.

Derilerin yanında, birçok meslek tarafından üretim yaparken ihtiyaç duyulan Unbroken ClawUnbroken Tooth materyallerini de Skinning mesleği sayesinde toplayabilirsiniz.

  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan deri düşürmenizi sağlayan Boon of the Butcher omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Highmountain Faction’ı ile Honored Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Highmountain Thunder Totem’de (38.45) bulunan Ransa Greyfeather‘dan satın alabilirler.

Yardımcı Meslekler

legion meslek archaeologyLegion’da Archaeology mesleğine gelen yenilikler:

  • Kazı alanlarının boyutu çok daha küçültüldü bu sayede daha az koşuşturma olacak.
  • Doğru alana geldiğiniz zaman kafanızda bir kürek işareti çıkacak.
  • Broken Isle’da 3 kazı alanı görülebilecek.
  • Düşük kalitedeki eşya sayısı azaltıldı bu sayede Pristine Artifact’lere daha kolay ulaşılabilecek.
  • Dalaran’da Archaeology mesleği için bir bina var. Bu bina sayesinde mesleği öğrenebilir, görevler alabilir ve Legion Pristine Artifact’lerinizi sergileyebilirsiniz.

3 farklı kazı alanı (Highborne, Highmountain ve Demonic) ve bu kazı alanlarının eşyaları Legion’a eklendi. Archaeology mesleğinin Legion’daki en popüler eşyası kuşkusuz Spirit of Eche’ro mount’u olacak.

legion meslek cookingCooking mesleğindeki tarifler de 3’er seviyeye sahip. Fakat bu meslekte yüksek seviye tariflere ulaştığınızda, ortaya çıkarttığınız yemeğin adedinde artış sağlamış olacaksınız. İlk seviyede 5, ikinci seviyede 7 ve son seviye olan 3. seviyede 10 yemek üretirsiniz. 2. ve 3. seviye tariflerin tamamı World Quest’ler yardımıyla verebileceğiz Work Order’larla öğrenilebilmekte. Ayrıca diğer mesleklerde yetenek puanınız kolayca 800’e çıkarılabilirken Cooking mesleğinde bunun için en az level 98 olmanız gerekmekte.

  • Broken Isle’da öldürdüğünüz yaratıklardan Cooking malzemesi düşürmenizi sağlayan Boon of the Butcher omuzluk Enchant’ı bu meslek için çok faydalıdır. Highmountain Faction’ı ile Honored Reputation seviyesine ulaşanlar bu Enchant’ı Highmountain Thunder Totem’in üst katında bulunan Ransa Greyfeather‘dan satın alabilirler.

legion meslek fishingLegion beta aşamasındayken açıklanan bazı değişikliklerin oyuna eklenmediğini söyleyerek başlayalım. Reins of the Crimson Water Strider ve Reins of the Azure Water Strider bineklerinin Legion’da kullanılamayacakları söylenmişti fakat Blizzard geri adım attı. Fishing mesleğini zamanında kasanlar hem bu binekleri hem de suyun üzerinde savaşmamızı sağlayan Anglers Fishing Raft‘ı (kayık) Legion sularında da kullanabilecekler.

Oyundan çıkartılan özelliklerlere gelirsek; WoD’da kullanılan Enormous Crescent Saberfish gibi, 5 balığı et parçasına çevirme mekaniği Legion’da olmayacak. Bu sistemle birlikte, 3 kademeli balık büyüklüğü sistemi de oyundan çıkartıldı. (Small, Normal, Enormous) 

Dalaran’da bulabileceğiniz Conjurer Margoss, Legion’daki Nat Pagle oldu diyebiliriz. Legendary olta görevleri dahil birçok görevi kendisi bizlere sunacak. Legion’daki balık türleri ve nerelerde tutulabileceklerine gelirsek:

2 YORUMLAR

  1. Mükemmel bir rehber sizi tüm Türk oyuncular adına tebrik ederim. Bu işi severek yapacak birileri lazımdı ki siz fazlasıyla bu övgüleri hakediyorsunuz

BİR CEVAP BIRAK