PAYLAŞ

Legion eklentisinin WoW’a katacağı en büyük yeniliklerden birisi şüphesiz Artifact silahlar oldu. Eski eklenti paketlerindeki silah düşürme mantığı oyundan kalktı. Artık herkesin Legendary silahları olacak ve Legion süresince bu silahları güçlendirmekle uğraşacağız. Boss yine istediğim silahı atmadı veya DKP’mi biriktirip hepsini silaha basmalıyım gibi stres dolu düşünceler yerini huzurlu Artifact Power arayışlarına bırakıyor. (Tabii Artifact Silahların güçlenmesini sağlayan Relic avımız devam edecek, yazının ilerleyen bölümlerinde bilgi alacaksınız.) Yeni sistemde zorluk çekmemeniz için Simurg-Gaming ekibi olarak Artifact silahlar hakkında bilmeniz gerekenleri maddeler halinde açıklamaya çalıştık. Umarız rehberimiz sizlere faydalı olur, ayrıca silahların modellemelerini, başlangıç görevlerini ve yapımcı yorumlarını derlediğimiz haberlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Artifact silah rehberi, oyuncular tarafından en çok sorulan soruları cevaplaması için hazırlanmıştır.

Artifact Silah Nedir ?

artifact gorselleri

Legion’da artık eski eklenti paketlerinde ki gibi silahlar düşmeyecek. Bunun yerine her sınıfın, her Spec’inin kendine özel ve Legendary ayarında olan silahı olacak. Bu silahları elde edebilmek için özel Görev Zincirleri olacak, ve Legion’a başladıktan kısa süre sonra sahip olacaksınız. Tüm eklenti paketi boyunca karakterinize harcayacağınız zaman ve emek ile doğru orantılı olarak güçlenecek.

Artifact Silahlar Ne Zaman Nereden Alınır ?

Artifact silahınızı, Legion başladıktan sonra oyuna girdiğinizde yapacağınız Broken Shore görevinden sonra Dalaran’a giderek (Oyun sizi görevler ile yönlendirecek) burada alacağınız bir Legendary görev zinciri ile elde edeceksiniz.

Sınıfınızın diğer Spec’leri için Artifact silahlarını nasıl alacağınızı sorduğunuzu duyar gibiyiz. Şu an itibariyle Beta’da 102 ve 103. levellarda Order Hall’umuzda bir Legendary ünlem işareti ile karşılaşıyoruz ve bu bize diğer Spec’lerin silahlarını da alabilmeniz için gereken görev zincirlerini veriyor. İstediğiniz zaman Off-Spec Artifact Silahlarınızı alabilir ve oynayabilirsiniz. Biz yine de erken alıp bir kenara koymanızı tavsiye ederiz

Artifact Silah Görünümleri Nasıl Alınır?

Artifact silahlarının 4 farklı görünümleri var ve bunlar kendi içinde şu an itibariyle 4 ayrı renge sahip (Daha sonra yeni görünüm ve renkler ilave edilmesi muhtemel). Oyunun başlangıcında silahların ilk görünümüne sahip olacağız. Diğer 3 görünümü elde etmek için sınıf görev zinciri, PvE – PvP görevi yaparak bunları aktif edebileceğiz. Bu görünümlerin renklerini açabilmek için ise oyunun bizden ilave istekleri olacak (Achievement gibi). Bu görünümlere Order Hall’daki silah geliştirme noktasına tıklayarak sol altta bulunan “Appearances” sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Eğer görüntülerden hiçbirini beğenmediyseniz Artifact silahlarınızı hala Transmog yapma şansınız var. Ayrıca her silah için gizli bir görüntü olduğu da ortaya çıktı. Artifact’lerin gizli görüntülerini bu yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Artifact Silahlar Nasıl Level’lanır?

artifact levelArtifact Silahınızı aldığınızda 750 eşya seviyesi ile gelecek. Artifact silahınızın eşya seviyesini arttırmak için yapmanız gereken oyun içerisinde düşüreceğiniz ve silahınıza monte edebileceğiniz Relic’leri elde etmek. (Common, Rare ve Epic) . Silahlarınızı an itibariyle başka yolla güçlendirme olanağınız yok. Artifact silahlarına Enchant yapılamaz ve Gem takılamaz.

Artifact Relic Nedir?

Relic’ler Legion’da Raid, Dungeon, Görevler, World Drop vb kaynaklardan elde ettiğimiz ve silahımızın seviyesini arttıran eşyalardır. Legion’da her Artifact silahında 3 ayrı Relic bölümü bulunmakta. Karakter ekranınızda silahınıza Shift+Sağ Tık yaptığınızda çıkacak ekranda en üstte bu 3 bölümü görebileceksiniz. Çantanızdaki bir Relic’i bu pencerede takacağınız Slot’un üzerine sürüklediğinizde basitçe takabiliyorsunuz. Bu bölmeleri sınıfınızın Order Campaign görevlerini tamamlayarak aktif hale getirebilirsiniz.

Oyun içerisinde birkaç çeşit Relic var; ör: Iron, Blood, Holy, Shadow, Storm, vb… Her Artifact silahta 3 adet Relic slotu oluyor ve sadece slot’un tipine uygun Relic’i kullanabiliyorsunuz. Her Relic’in üzerinde bir Item Level ibaresi oluyor, ve siz bunu silahınıza taktığınızda silahın Item seviyesi o kadar artıyor. (Silahın baz iLvl’ı 750, ondan sonra +32, +35, vb. şeklinde Relic’ler takarak arttırıyorsunuz.) Silahınızın iLvl’ı arttıkça silahın hasar seviyesi ve verdiği Stat miktarı da haliyle artıyor. (Artifact Weapon Item Level Increase mantığı)

Silahlardaki Relic bölümlerine uygun olan Relic’lerden sadece birer tane koyabilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz bir Relic’in üstüne başka bir Relic koyarsanız önceki yok olur. Relic’leri haritanın herhangi bir noktasındayken silahınıza takabilirsiniz.

Ayrıca Relic’lerin bir getirisi daha var. Silahın Trait ağacındaki bir Trait’i bir adım güçlendiriyor. Hangi Trait’i güçlendirdiğini düşen Relic’e göre değişebiliyor. Trait’lerin ne olduğunu bir sonraki bölümde görebileceksiniz.

Artifact Trait Nedir?

Trait’ler Artifact silahlarının yetenek (Talent) ağacı gibi düşünülebilir. Silahınıza Shift-Sağ Tık yaptığınızda tüm Trait’leri görebileceksiniz. Bu Trait’ler sayesinde karakterinizin belirli özellikleri belli oranda güçlenebilir ve bunun dışında yepyeni özellikler de kazanabilir. Bu Trait’ler kendi aralarında yollar ile birbirine bağlıdır ve en sonda bulunan Trait’e ulaşabilmek için o yol üzerindeki tüm Trait’leri aktif hale getirmemiz gerekir. Yalnız bu yol üzerindeki bazı Trait’ler 3 kademeli iken bazıları tek kademelidir. Bir Trait maksimum kademeye gelmeden ona bağlı yol üzerindeki başka bir Trait’e geçiş yapılamaz. Bunun tek istisnası, Relic’lerden gelen bir Trait kademesi size o özelliği sağlar ama bağlı olduğu yol kapalı ise bu Trait’in kademesini arttıramazsınız. Trait’ler topladığımız Artifact Power’lar ile aktif edilebilecektir. Bu işlemi sadece Order Hall’unuzda Artifact silahınızı geliştirme yerinde yapabileceksiniz.

Tüm silahların Trait ağaçlarında 3 önemli Trait oluyor (bunu etrafındaki Ejderha simgesiyle görebiliyorsunuz.) Bu 3 Elite Trait genelde 3 ayrı ağaçtan alınıyor. Bu sebeple ilk olarak hangi Elite Trait’i açmak istediğinize karar verip ona göre ilerlemenizi tavsiye ederiz. Trait sıfırlama ve karar değiştirme şansınız var ancak bunun bir bedeli var. Bunu yazımızın en son bölümünde inceleyeceğiz.

Artifact Power Nedir ve Nasıl Kazanılır?

Artifact Power’lar oyun içerisinde çeşitli kaynaklardan toplayacağımız ve silahımızın Trait’lerini geliştirmeye kullanacağımız güçlerdir. Bu kaynaklar: Raid Drop’ları, Dünya Görevleri, World Drop’ları, Görevler, Dungeon Drop’ları, PvP kutuları.

Silahınızın seviyesi, tıpkı karakter level’larken olduğu gibi Artifact Power toplayarak artıyor ve bu ekranda tıpkı Level barı gibi ama beyaz bir bar ile takip ediliyor. Yeterli Artifact Power topladığınız zaman silahınız seviye atlıyor ve size bir Trait seçme hakkı veriyor. Silahınızın Traitleri 12. seviyeye kadar makul bir hızda gelişirken bu leveldan sonra istenen Artifact Power miktarı ciddi anlamda artıyor ve seviye atlatmak git gide zorlaşıyor.

Buraya kadar olan kısmı özet geçmek istersek, Artifact’lerimizin 2 gelişme yolu var. Birincisi Relic’ler ile Item Level’ının yükselmesi. İkinicisi de Artifact Power kazanarak Silahımızın Artifact seviyesini arttırmak ve çeşitli Trait’ler arasından seçim yaparak güç kazandırmak. Artifact seviyesinin ayrıca pasif bir buff’ı da bulunuyor. (Her Artifact seviyesi için %0.5 Hasar Arttırma gibi)

Artifact Knowledge Nedir?

Artifact Knowledge, Order Hall’da bulunan bir NPC aracılığı ile vereceğimiz iş emirleri (Work Order) sayesinde kazanacağımız özel kitaplardır. Bu kitapları kullandığıızda, silahımızın kazandığı Artifact Power miktarını, pasif ve kalıcı olarak %25 oranında arttıracak bir sistemdir. Bu iş emirleri Order Hall Resource ile verilecektir. Böylelikle açık dünyada düşen Artifact Power veren eşyaların gücü artmış olacak, ayrıca da diğer Spec’lerinizin Artifact silahları da güçlendirmeye karar verdiğinizde bunu daha hızlı yapabileceksiniz. Unutmayın ki bir karakteriniz ile biriktireceğiniz Artifact Knowledge diğer karakterlerinize etki etmeyecek.

Not: Artifact Knowledge iş emirlerini yaptıkça açılacak kitap size silahınızın hikayesini parça parça anlatacak. (Lore sevenlere)

Artifact Trait’leri Nasıl Sıfırlanır ?

Oyunun sonlarına doğru tüm Trait’leri kazanmış olacaksınız. Ama belirli bir noktada bu Trait’leri sıfırlamak isterseniz bunun için bir NPC mevcut. Bu NPC bir sonraki Trait’e ulaşmak için gereken Artifact Power miktarını sizden sıfırlama bedeli olarak alıyor ve bu miktar haricinde daha önce toplamış olduğunuz tüm Artifact Power’ları size iade ederek Trait’lerinizi sıfırlıyor. Yani örnek vermek gerekirse, Silahınız 20. seviyeye geldi ancak Trait’leri sıfırlamak ve başka ağaçlardan Trait almak istiyorsunuz. Bunu yapmak istediğinizde 21. seviye için gereken Artifact Power miktarını biriktirmiş olup Class Hall’unuzdaki ilgili NPC’ye giderek bu Artifact Power’ı NPC’ye bedel olarak ödüyorsunuz. Bu şekilde 20. seviyeye kadar olan tüm Power peşin şekilde silahınıza yatıyor ve Trait’ler sıfırlanıyor. Sonra bu Trait’leri tekrardan dağıtabiliyorsunuz.

18 YORUMLAR

  1. tbc’den beri oyunu sürekli oynayan biri olarak, sitenize ve sizlere çok büyük saygı duyarak; özellikle Türkçe WOW website açğını kapattığınız için teşekkür ediyorum. İyiki varsınız Simurg-Gaming ekibi 🙂

  2. peki en etkili ilerleme için artifact powerlarımızı neye göre ve hangi sıra ile kullanıcaz? her level bi sonrakinden zor ve sıfırlama da her seferinde kadar masraflı olacak malum, dolayısıyla etkili bi artifact power kullanma şeması var mıdır

    • Bu konuda her Class için ayrı yapılan Class Rehberleri’mizde değineceğiz, şu anda Demon Hunter rehberinde Artifact için en etkin gidilecek rotaları belirttik.

  3. Tek bir sorum var cevaplarsanız çok mutlu olurum. Ben rogue oynuyorum ve 110 levele kadar outlaw talenti ile gittim. Fakat son nerf den nasibimizi aldığımızdan dolayı şimdi assasinationa geçme kararı aldım. Outlawda bulunan traitlerimi sıfırlarsam bunu assasinationda kullanabilir miyim..?

    • Artifact puanlar silahın üzerinde biriktiği için oyun sana o hareketi yaptırmayacak. Ama Assasination silahlarını kolayca level 12 yapabilirsin. Artifact Knowledge’ın arttıysa gözünde büyütme hemen değiştir derim:)

    • Gizli görünümlerle ilgili rehberimizde bu görünümü nasıl alabaileceğiniz ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Yeni bilgiler geldikçe Gizli Görünüm Rehberimiz güncellenmektedir.

  4. hocam bir soru olacak bu silahlar için level limiti varmı kaç leveldan sonra Artifact e baslayabiliriz

  5. hocam acil bi sorum var Artifact bölümüne level kaçta baslamamız lazım bi level limiti var mı

    • Selam, Artifact silahı level 100 olup, Legion paketini oynamaya başladığınız anda geliyor ve gelişmeye başlıyor. Broken Isles kısmına geçtikten sonra Order Hall göreviniz başlayacak, silahı bu aşamada alıyorsunuz. Sonra Level 110’a doğru ilerlerken silahınız gelişmeye başlıyor.

  6. Benim bir konuda yardıma ihtiyacım var,
    Dün druid ile healer spec te 7.2 ile gelen yeni artifact talent lerini açtım ve ilk olarak yeni talet e değilde eskilerden birini 3/4 den 4/4 yaptım şimdi, hicbir ap artıran eşyayı kullanamıyorum, denediğim de your artifact is too powerful to be modified by that item böyşe bir ibare yazıyor talent sıfırlamak istesem o da olmuyor ne yapacağımı şaşırdım bilen birisi varsa yardım edebilir mi?
    Diğer speclerde kullanmakta sıkıntı yok.

  7. Wow da yeniyim 110 level oldum . Ama oyun hakkında çok bilgim yok . Silahı güçlendirme . Artifact vs. Yardımcı olabilecek biri var mı acaba . gozumsku@gmail.com Skype vs gorusebilirsek . Yardımcı olan arkadaşa bir gift ejderha sözüm olsun

BİR CEVAP BIRAK